Yellowwood Marketing

Tennis-en padelclub Zevenbergen

De gezelligste tennisclub van Lier & omstreken

Tennisclub Zevenbergen is al meer dan 50 jaar een referentie binnen het Antwerps tennislandschap door haar sterke competitiespelers en hechte community. In het kader van het 50-jarig bestaan van de club nam het bestuur Yellowwood Marketing onder de arm voor een digitale metamorfose om de club op de online tenniskaart te zetten.

Daarnaast lanceert Zevenbergen een nieuwe sporttak op het nu al uitgebreide centrum. Zevenbergen brengt de immens populaire padelsport naar Lier met 3 nagelnieuwe padelterreinen. Ter promotie van de padelsport hebben we efficiënte Google Advertenties gebouwd om het bereik te verhogen.

Tenslotte bouwden we een mooi opgemaakt en overzichtelijk template om e-mailings uit te sturen. Enkele vrijwilligers in de club zijn verantwoordelijk voor het uitsturen van de nieuwsbrieven en kregen dan ook een MailChimp-opleiding door Yellowwood Marketing.

De gezelligste tennisclub van Lier & omstreken

Hoe hielpen wij Sportcentrum Zevenbergen?

E-mailing

Na strategisch overleg formuleerden we enkele voorstellen om de e-mailings verder te optimaliseren en reikten we hiervoor verschillende tools aan, gaande van gratis formules tot betalende programma’s. We verzorgden een overzichtelijk en eenvoudig bruikbaar template zodat de vrijwilliger binnen de sportvereniging vlot nieuwsbrieven kan uitsturen. Naast het maken van de template zelf, gaven we een interne MailChimp-opleiding zodat het team van Zevenbergen de tool ten volle kan benutten. 

Google Ads

De populaire sport padel komt naar Zevenbergen in Lier. Dat mag de ganse wereld weten. Vooral de mensen die in de regio van Lier Googlen naar “padel spelen”. Want die kunnen wel eens interesse hebben om de Zevenbergse padelterreinen te ontdekken. We werkten een doelgerichte Google Advertenties campagne uit. Ten eerste hebben we een uitgebreid zoekwoordenonderzoek uitgevoerd. Welke zoekwoorden zijn belangrijk? Hiermee hebben we ook rekening gehouden bij het schrijven van de teksten om organisch (lees: gratis) hoger in Google te scoren. Ten tweede schreven we wervende advertentieteksten die in Google verschijnen op de gewenste zoekwoorden. Tenslotte bouwden we een werkende landingspagina waarop de bezoeker eenvoudigweg zijn padelterrein met korting kan reserveren. 

Webdesign

Aangezien Sportcentrum Zevenbergen een heel aantal activiteiten huisvest, is de website ook best uitgebreid. Het allerbelangrijkste focuspunt was om op overzichtelijke manier een traject uit te stippelen voor iedere mogelijke bezoeker. Of je nu wilt deelnemen aan het tennistornooi of je wilt een uurtje komen squashen? Je moet je doelstelling binnen een aantal eenvoudige klikken kunnen bereiken. Uiteraard verzorgden we een mobielvriendelijke en responsieve versie van de website aangezien het gros van de bezoekers via zijn smartphone de website raadpleegt. Tenslotte schreven we de teksten met aandacht voor belangrijke zoekwoorden zodat de zichtbaarheid in Google fel verbeterd. 

Wat vonden ze bij Zevenbergen van ons?

Lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum

Wout Fierens

Wout Fierens

Sportief verantwoordelijke Sportcentrum Zevenbergen